Over ons

Visie

Bij KSGT streven we ernaar kleuters en jongeren hoogwaardige training te bieden in verschillende gymnastiekdisciplines, met de begeleiding van gekwalificeerde lesgevers. Onze visie draait om het creëren van een stimulerende omgeving waar elke gymnast kan gedijen, ongeacht hun leeftijd of niveau.

Missie

Bij KSGT is onze missie om gymnastiek in al haar facetten te bevorderen en te promoten, en dit voor een divers publiek. We streven ernaar een inclusieve omgeving te bieden waarin gymnasten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus kunnen groeien (zowel op fysiek als persoonlijk vlak).

Doelstelling

Ons doel is om kwalitatieve en veilige trainingen aan te bieden, waarbij plezier en sportiviteit centraal staan, zodat deelnemers van alle leeftijden hun motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen en een liefde voor beweging kunnen cultiveren.

Historiek

De geschiedenis van de Sint-Genesiusturngroep is een verhaal van voortdurende groei en aanpassing. Opgericht in januari 1950, begon de vereniging met een jongens- en herenafdeling. In de eerste tien jaar varieerde het ledenaantal tussen de 100 en 150.

Vanaf 1962 opende de vereniging haar deuren voor meisjes, en vanaf 1965 ook voor dames. Gedurende de periode van 1965 tot 1980 schommelde het ledenaantal rond de 300.

Aan het eind van de jaren ’80 werd de kaap van 500 leden bereikt door het introduceren van nieuwe afdelingen, waaronder aerobics, jazz-dance, senioren en kleuters. In de loop der jaren werden de activiteiten van de aerobics-, jazz-dance- en seniorenafdeling echter stopgezet.

In 2005 werd de trampolineafdeling gelanceerd. De damesafdeling moest jammer genoeg in juni 2010 worden stopgezet vanwege een gebrek aan een trainster, maar in september 2010 – na een korte onderbreking van enkele jaren – kon de jongensafdeling wel opnieuw van start gaan.

Sinds het seizoen 2014-2015 heeft de vereniging Multimove geïntroduceerd, een niet-sportspecifiek bewegingsprogramma voor kleuters van 2,5 tot en met 5 jaar. Dit initiatief heeft het traditionele kleuterturnen in een nieuw jasje gestoken en voorziet kleuters van een breder scala aan bewegingsvaardigheden.

Op 1 juni 2022 telde de Koninklijke Sint-Genesiusturngroep 244 leden. Als lid van de GymnastiekFederatie Vlaanderen speelt de KSGT al meer dan 70 jaar een essentiële rol in het verenigingsleven van Sint-Genesius-Rode, en blijft het zich aanpassen en groeien in reactie op de behoeften van de gemeenschap.

Kwaliteit

Bij een Q4Gym-audit worden zowel de aspecten van algemene clubwerking als werking in de zaal gecontroleerd, en de Koninklijke Sint-Genesiusturngroep behaalde op de audit van 11 april 2022 een zeer goede score op de gestelde kwaliteitsnormen wat het hernieuwen van het Q4Gym-label mogelijk maakte.

Gymfed

Contact

Scroll naar boven